Croatian Afrikaans Albanian Arabic Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Czech Danish Dutch English Estonian Filipino Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Icelandic Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Malay Maltese Norwegian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh

You are here::

Welcome, Guest

Besplatni preglednik ...
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Besplatni preglednik ...

Besplatni preglednik ... 3 months ago #640

• zrendula
  • Administrator
Potreban mi je DWG preglednik koji je besplatan za komercijalne svrhe.
Uz to trebam isprintati i licencu (gdje se vidi da je besplatno za komercijalnu upotrebu)

Što se preporuča?

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #641

• Frrrantic
  • Fresh Boarder
Pa zar ne možeš s Autodeskovim DWG viewer-om?
Probaj sa ZWCAD-om

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #642

• zrendula
  • Administrator
Instalirao sam DWG TrueView 2012 i isprobao sam s AutoCAD WS
Još moram samo pronaći gdje piše da se DWG TrueView 2012 ili Autodeskov DWG viewer smiju besplatno koristiti u komercijalne svrhe.
U firmi sam sredio da je 99% software-a legalno.

Za sav besplatni software mora se imati priložene ispise licenci gdje je napisano da se to smije koristiti besplatno u komercijalne svrhe.

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #643

• mario
  • Moderator
Tko te traži to?

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #644

• spori
  • Moderator
Stvarno, tko te traži to?! Mi na radnom mjestu koristimo DWG TrueView 2012, i ne znamo zašto bi netko tražio priložene ispise licence, kad licence nema za FREE program? To je ipak malo previše, kad je aplikacija FREE. Ma, bezveze....

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #645

• Morea
  • Moderator
prilikom instalacije pojavi se "End User License Agreement", EULA, poznatiji kao "onaj prozor koje nitko ne čita, nego samo klikne accept" ... i sad koliko se sjećam tamo piše da je TrueView djabe, ali da mora biti instaliran samo na računalu na kojem je i registrirani ACAD (sto je malo besmisleno, al' jel, zato sam i zapamtio ) ... barem je tako nesto pisalo na verziji 2010. U svakom slucaju procitaj EULA za 2012., garant pise nesto pametno.

EDIT: ne, ne pise nista pametno ... ali ako sam dobro procitao (a nije da je štivo zanimljivo ), tocka 2.1. EULA-e kaze da mozes koristiti program kako god pod uvjetom da prihvatis EULA ... no sve u svemu, prosječnom korisniku ne bi naodmet došla diploma pravnog faksa
Last Edit: 3 months ago by Morea.

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #646

• zrendula
  • Administrator
Kada dođe inspekcija (mislim da je to gospodarska inspekcija s BSA) u firmu traži popis licenci za sav software, a to treba imati i za free software.
Za free software dovoljno je imati ispis npr. ovoga www.cutepdf.com/products/cutepdf/writer.asp

S brand računalima zna stići i Nero i još dosta računala i onda je potrebno isprintati specifikaciju za to računalo (isto i za stolna računala) jer su licence odnosno ključevi na instalacijskom CD/DVD-u (backup CD/DVD-u)

Dosta upita uputio sam na BSA jer želimo sve riješiti po PS-u, da kod slijedećem inspekcijskog oblika ne plaćamo kazne

Zadnji puta platili smo kaznu baš zbog AutoCAD-a

Dogodila nam se je glupost na jednom računalu. Netko nam je odljepio windows licencu. Ja sam to primjetio kad sam ove godine pregledavao sva računala

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #647

• Morea
  • Moderator
mislim da ti je EULA dovoljna u slucaju DWG TrueView, ali procitaj za svaki slucaj ...

forums.autodesk.com/autodesk/attachments.../19885/1/license.rtf

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #648

• zrendula
  • Administrator
Da to ću isprintati pa neka onda oni to čitaju

Toliko su to zakomplicirali, a moglo je biti tako jednostavno "FREE for commercial and non-commercial use!"

Hvala

Re: Besplatni preglednik ... 3 months ago #649

• Morea
  • Moderator
čemu jednostavno, ako može komplicirano ... bar znam što ću biti u idućem životu...odvjetnik
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.27 seconds